fredag 10 mars 2017

Veckorna efter sportlovet

Vi har fått en riktigt bra start i blåvalarna efter sportlovet.  Det gjorde gott för oss alla att ha en veckas sportlov.
I matematiken har vi arbetat effektivt med area. Vi har lärt oss att mäta arean på rektanglar, parallellgram och trianglar. Area är ett kul tema och det är givande att undervisa då man ser resultat hos eleverna. I svenskan har vi jobbat med drama. Vi har jobbat med olika samarbetsövningar, prioriteringsövningar och charader. Framöver  kommer eleverna att få skapa egna pjäser och öva på att ta en specifik roll i en pjäs.
I träslöjden har eleverna jobbat med träskålar. De har gjort väldigt fina skålar i alla möjliga former och design.
Eftersom årskurs 5 kommer att delta i Stafettkarnevalen i Esbo, Finland i maj så har vi redan börjat träna lite stafetter och växlingar på idrotten. Vi ska vara förberedda och felfria i växlingarna, då blir det också roligare för eleverna och mindre nervöst, då de märker att de behärskar växlingarna.

Före sportlovet hade vi i årskurs 5 vinterexpedition. I fint väder vandrade vi från skolan till Åkers ishall, där eleverna skulle åka skridskor. Under vandringen hade vi några pauser, där vi bjöds på varm saft och blåbärssoppa. Efter en god lunch vid Åkers ishall var det skridskoåkning på schemat under eftermiddagen. En riktigt rolig och fin dag. Tack till de ansvariga lärarna som gjort denna expedition möjlig för oss.

Mathias :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar